orrik Napisano Wrzesień 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 25, 2008 Witam Używam Squirrelmaila (1.4.15). Na pocztę użytkowników przychodzi nieco spamu (reszte filtruje spamassassin). Chcąc dać im możliwość samodzielnego kreślenia co jest spam a co nie pomyślałem o pluginie spam_button (nie wiem czy jest lepsze rozwiązanie). Musi to być coś prostego ... . Jak narazie zrobiłem to tak : mv spam_buttons /var/www/html/webmail/plugin cd /var/www/html/webmail/plugin/spm_buttons cp config.sample.php config.php cp config.php /var/www/html/webmail/config/config_spam_buttons.php /var/www/html/webmail/config/config.pl i dodaję plugin spam_buttons W tym miejscu zaczynają się moje problemy. Jak zaloguje się na pocztę znika całe menu do obsługi skrzynki. Nie mogę przeglądać INBOX.SPAM INBOX itd.. Jakby ktoś mógł podpowiedzieć mi jak rozwiązać ten problem byłbym niezmiernie wdzięczny. orrik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orrik Napisano Wrzesień 26, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2008 Dzięki za pomoc. Już sobie poradziłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Wrzesień 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2008 Dzięki za pomoc. Już sobie poradziłem... Napisz jak sobie poradziłeś inni później mogą mieć podobny problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orrik Napisano Październik 1, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2008 mv spam_buttons /var/www/html/webmail/plugin cd /var/www/html/webmail/plugin/spm_buttons cp config.sample.php config.php vi config.php .... $sb_report_spam_by_move_to_folder = 'INBOX.SPAM'; $sb_report_not_spam_by_move_to_folder = 'INBOX'; ... /var/www/html/webmail/config/config.pl i dodaję plugin spam_buttons Działa to tak że zaznaczonego maila przenosi do INBOX.SPAM - i to jest ok. Pozostaje jeszcze kwestia jak zmusić spam_button aby przy zakwalifikowaniu w INBOX maila jako spam dodawał jego nadawcę do bazy antyspamowej, czyli aby reagował mniej więcej podobnie jak poniższe polecenie dla danego użytkownika korzystającego ze swojej skrzynki e-mail sa-learn --spam /home/vpopmail/domains/jakaś_domnena.pl/użytkownik_poczty/Maildir/.SPAM Próbowałem jak poniżej ale nie działa... ... $is_spam_shell_command = 'sudo -u vpopmail /usr/bin/sa-learn --spam'; $is_not_spam_shell_command = 'sudo -u vpopmail /usr/bin/sa-learn --ham'; sa-learn --dump magic nie wykazuje żadnych zmian ... Jakby ktoś znał rozwiązanie to czekam na pomoc. Pozdrawiam Orrik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi