.::adam_wad::. Napisano Październik 8, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 8, 2008 Witam wiele problemów rozwiązałem ale cały czas mam jeden Mianowice windowsy nie mogą wejść w zasób pisze że nie mam uprawnień do używania tego zasobu [global] workgroup = beskidy hosts allow = ALL security share [public] path = /samba public = yes writable = yes browseable = yes no i oczywiście /samba ma grupe i user nobody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raffaello22 Napisano Październik 8, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 8, 2008 Być może SELinux Policy blokuje dostęp. Sprawdż co logi pokazują. Pozatym katalogi które udostępniasz lepiej wrzucaj sobie do /mnt/ bo tak dziwnie to wygląda i jak będzie ich więcej to może być zamieszanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moorray Napisano Październik 8, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 8, 2008 Tak to najprawdopodobniej SELinux, na początku oryginalnego pliku smb.conf Fedory jest napisane jak temu zaradzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi