Sofcik Napisano Październik 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 16, 2008 Witam Chciałbym spytać czy gdzieś w sieci znajduje się ranking z liczbą RHCE/SS/A z podziałem na kraje - tak jak to jest np w przypadku CCIE? A może macie jakieś aktualne informacje ilu jest RHCE/SS/A w Polsce? -- Pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Październik 17, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2008 O ile mi wiadomo ranking nie istnieje i żyję w głębokim przekonaniu, że tak jest i jeszcze długo będzie (: RHCE - pewnie pomiędzy setką a dwoma - to moje niczym nieuzasadnione szacunki. RHCSS - są, co najmniej kilku. RHCA - pewnie są i pewnie jest ich naprawdę mało. Czemu nie zapytałeś o RHCDS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofcik Napisano Październik 18, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2008 Nie pytałem o DS bo jest ich pewnie jeszcze mniej niż SS (o ile są takowi) A swoją drogą ciekaw jestem czemu RedHat nie udostępnia takich danych jak ilość certyfikowanych na kraj... miło się pochwalić na rozmowie kwalifikacyjnej że się należy do takiej grupy. Ludzie z CCIE mają takie rankingi, ludzie z MCSE także ...a my? Ja wiem o 5 RHCE - jeden zdał razem ze mną, dwóch jest na innym forum, no i na pewno jeden jest w GTS Energis (widziałem certyfikat na ścianie) A pytałem z ciekawości ... -- Pozdrawiam Piotrek 'na drodze do RHCSS' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Marzec 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2009 Hej, kiedyś dostałem odpowiedź od RH: (dane z 5.03.2008 od Paul Morgan): RHCEs worldwide: 31590 RHCEs worldwide, current: 15706 RHCTs worldwide: 22515 RHCTs worldwide, current: 14344 a tu od Lene Jensen (july 28th 2008): "At this very point in time, there are 132 RHCA's in the world, none from Poland. As for RHCSS's, there are 66 worldwide, again, none in Poland." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Marzec 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2009 Red Hat chwali się, że licznik RHCE przekręcił już 40000. Dane odnośnie RHCA i RHCSS na pewno też uległy już sporym zmianom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Marzec 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2009 Red Hat chwali się, że licznik RHCE przekręcił już 40000. Dane odnośnie RHCA i RHCSS na pewno też uległy już sporym zmianom. Jeżeli chodzi o RHCE, to możliwe, natomiast RHC{A,SS,DS} tu nie idzie tak szybko. Większość tych certyfikatów mają osoby pracujące w RH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Lipiec 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 16, 2009 Swoją drogą, jest już co najmniej jeden RHCA (i RHCDS) w Polsce: http://www.goldenline.pl/tomasz-dziedzic6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shog Napisano Wrzesień 9, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 9, 2013 Jakby kogoś jeszcze interesowało to część jest tu: http://shog.pl/rhc/ + feed na http://www.facebook.com/unofrhcpl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rootak Napisano Wrzesień 19, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2013 shog jak już odswieżyłeś tn starty watek - strona słabo działa - nie ma mnie .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi