loki Napisano Październik 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2004 Witajcie Chcialbym sie dowiedziec od was jak na naszej kochanej fedorce ustawic lokalna siec domowa;) Mianowicie mam 2 komputerki w domu i chcialbym aby ten moj nowy udostepnial sygnal mojej siostrze. Pomoze mi ktos krok po kroku wytlumaczyc jak mam to zrobic:) z gory dziekuje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Październik 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 23, 2004 a karta sieciowa jest zainstalowana? komputery sie widza (ping dochodzi)? potrzebna Ci tylko maskarada czy w ogole nie masz pojecia jaka klase IP przydzielic karta? (o udostapnieniu polaczenia jest kilkanascie watkow na forum, polecam opcje szukaj) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ati Napisano Październik 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 23, 2004 Juz to było ale napisze tak musisz miec 2 karty sieciowe do jednej podłączasz net niech to bedzie ze do # Zewnetrzny interfejs EXTDEV="eth0" i # Wewnetrzny interfejs INTDEV="eth1" tu korzystasz z konfguracji iptables którą zamiesciłem w tym poście opis NAT wpisujesz to najlepiej do /etc/rc.d/rc.local i powinno śmigać To wszystko napisałem w wielkims skrócie pokilku piwach jak bedziesz miał jeszcze kłopoty to wyjasnie łopatologicznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Październik 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 23, 2004 Albo zainstaluj sobie Firestartera. Będziesz mógł skonfigurować zaporę i maskarade przez graficznego druida. Banalne Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loki Napisano Październik 23, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 23, 2004 oki ati jutro rano (_sprubuje_ → spróbuję) ORT i dam Ci znac co dalej:) a co do tych kart sieciowych to mam 2 karty sieciowe w nowym komputerku kabel mam wporzadku bo na windowsie mi net smiga na 2 kompach edit: ati powiedz mi jeszcze jak by mi sie udalo to zrobic mianowicie zrobic ta siec to jak pojde pozniej na windowsa to tam sie nic nie zmieni? bedzie chodzic na oby dwuch kompach net? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi