Skocz do zawartości

Mod_proxy I Przekierowanie Na Iis

rsobczuk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zainstalowałem na Fedora9 VMWare Server i postawiłem na nim Win2K3 z serwerem IIS.

Fedora podłączona jest do netu przez router ADSL. F9 tak jak i inne komputery dostają adres IP z routera. Na Fedorze pracuje serwer Apache oraz na Win2K3 pracuje serwer webowy.

Na chwilę obecną używam modułu apache mod_proxy, który przekierowuje mi po wejściu na adres np http://iis.mojastrona.pl na serwer IIS, a pozostałe adresy serwowane są z serwera Fedora.

Połączenie VMWare z netem działa na zasadzie NAT, czyli maszyna zainstalowana na VMWare dostaje adres IP nie sieci ogólnej, ale innej podsieci (z Fedory, co jest dla mnie złe). Nie mogę niestety skonfigurować VMWare, żeby działał na zasadzie Bridge i żeby maszyna zainstalowana na VMWare pobrał sobie adres IP z routera (ta sama podsieć co inne maszyny w sieci) (może przy okazji ktoś wie jak rozwiązać ten problem?) Informacja o błędzie:

Message from fedora9.home: The network bridge on device vmnet0 is temporarily down because the bridged Ethernet interface is down. The virtual machine may not be able to communicate with the host or with other machines on your network.

Wszystkie stronki serwowane z IIS działają super. Problem pojawia się, gdy chcę podłączyć się do webserwisu napisanego w ASP .NET.

Specyfikacja WebSerwisu ładuje się bez problemu

http://dotnet.sobczuk.dyndns.org/Profaniti...rofanities.asmx

Problem polega na tym, że nie można się podłączyć do tego webserwisu z aplikacji z zewnątrz.

To komunikat o błędzie:

<p>The requested URL /Profanities/ws/Profanities.asmx was not found on this server.</p>

<hr>

<address>Apache/2.2.8 (Fedora) Server at 192.168.234.130 Port 80</address>

192.168.234.130 to adres serwera IIS i na niego przekierowuję ruch w mod_proxy w apache.

Czy ktos wie w czym jest problem?

Dzieki

Rafał