Płotek Napisano Listopad 22, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2008 witam, zabieram się do pisania skryptu w bashu wyszukującego pliki mp3 po idtagach, jednak zupełnie nie wiem jak można te id tagi wyłuskać z plików. Jak do tej pory , na podstawie wiedzy zdobytej z netu zrobiłem yum install libid3tag, jednak nie mam zielonego pojecia jak tego użyć w skrypcie. Jak (_wogóle_ → w ogóle) ORT się za te wyłuskanie id tagów zabrać ? z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moorray Napisano Listopad 22, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2008 Witam, sama biblioteka jest pewnie dla C. Potrzebujesz programu, który wyświetli informację o tagu, a z niej wyciągniesz co chcesz. Np. id3v2. Skrypt to chyba trochę na wyrost, wystarczy dłuższe polecenie, ale wybór należy do Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Listopad 24, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2008 Witam, sama biblioteka jest pewnie dla C. Potrzebujesz programu, który wyświetli informację o tagu, a z niej wyciągniesz co chcesz. Np. id3v2. Skrypt to chyba trochę na wyrost, wystarczy dłuższe polecenie, ale wybór należy do Ciebie Może lepiej się zainteresować pythonem? Ma do tego gotowe biblioteki a nauka tego języka do napisania takiego skryptu to góra 3 godziny (o ile ma się pojęcie jakiekolwiek o programowaniu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi