polo57 Napisano Luty 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2004 Witam serdecznie. Szanowni Grupowicze znowu muszę prosić o pomoc ale chyba od tego jest Grupa oraz dzięki temu każdy znajdzie coś dla siebie i pod swój problem.Ale do rzeczy. Podczas kompilacji /ale jestem uparty co ?/ źródeł KDE 3.2 prawie pod koniec mordęgi wyskakuje mi błąd brak modułu libqt-mt z QT 3.0,pomimo,że samo QT skomilowało się bez problemu.Może ktoś będzie mógł mi pomóc. Pozdrawiam i dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Luty 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2004 hmmm a może KDE nie wie że masz to qt ??? spróbuj ustawić QTDIR, np coś takiego: QTDIR=/usr/lib/scieżka_do_qt/ PATH=$QTDIR/bin:$PATH export QTDIR PATH albo tak: QTDIR=/usr/local/sciezka.... PATH=$QTDIR/bin:$PATH MANPATH=$QTDIR/doc/man:$MANPATH LD_LIBRARY_PATH=$QTDIR/lib:$LD_LIBRARY_PATH export QTDIR PATH MANPATH LD_LIBRARY_PATH wklep to też do /etc/profile może pomoże :roll:[/code] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Luty 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2004 w sumie jak czytam ten moj post to stwierdzam że to co napisałem jest troszkę "zamotane" i "nie od początku" ... === No to wyraźniej: jeżeli jest to co myślę, to zrób tak: wklep w terminalu echo $QTDIR u mnie to wygląda tak: [marc@localhost etc]$ echo $QTDIR /usr/lib/qt-3.1 jak Ci się nie pojawi scieżka to znaczy że masz źle ustawioną zmienną i musisz wklepać (bazując na powyższym przykładzie): QTDIR=/usr/lib/qt-3.1 PATH=$QTDIR/bin:$PATH MANPATH=$QTDIR/doc/man:$MANPATH LD_LIBRARY_PATH=$QTDIR/lib:$LD_LIBRARY_PATH export QTDIR PATH MANPATH LD_LIBRARY_PATH tylko właśnie nie pamiętam czy do /etc/profile czy do /etc/bashrc :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Luty 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2004 Oczywiście qt konfigurowałeś z opcją -threads ?? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polo57 Napisano Luty 26, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2004 tak instalowałem z tą opcją pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi