edas Napisano Listopad 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2008 Witam ! plymouth działa mi w sumie OK tylko jedna rzecz jest nie tak jakbym chciał - rozdzielczość w jakiej się odpala a dokładniej odświerzanie jakie ustawia dla monitora która jest jak widać za wysoka bo wszystko mi "faluje" na ekranie I teraz czy da się jakoś zmienić tę rozdzielczość ? znalazłem coś takiego żeby dodać do grub.conf vga=792 zastanawia mnie czy to przypadkiem nie zmienia też drivera z którego ładuje się plymouth na hmm gorszego?(vesa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Listopad 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2008 Wątpię, żeby pomogło przy odświeżaniu, ale ale spróbuj uruchomić z nomodeset. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edas Napisano Grudzień 1, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2008 zauważyłem że takie odświerzanie jest tylko tam gdzie jest okienko logowania. W momencie gdy jest sam napisek fedora, pasek ładowania i z tej planety "wyskakują" gazy jakieś to jest OK. Zaraz spróbuję z tym nomodeset //edit - nic zauważalnie się nie zmieniło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi