chomiczeq Napisano Grudzień 9, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2008 Witam. Otóż dostałem dostęp do szkolnego serwera postawionego na systemie Linux Fedora, więc od razu pomyślałem o postawieniu serwera do programu komunikacji głosowej o nazwie Ventrilo. Ostatnio zacząłem coś próbować zrobić, lecz po wyłączeniu programu putty ventrilo padało. Szukając porad dostałem jedną odpowiedź, w której było napisane abym spróbowałem użyć polecenia screen. Niestety, po wpisaniu tejże komendy wyskakiwał błąd, że polecenie jest nie prawidłowe, więc okazało się, że nie jest ono zainstalowane. Przez jakiś czas także nie wyłączałem putty i chciałem sprawdzić jakie są pingi. W trakcie testów okazało się, że po wejściu kilku osób, reszcie pojawiał się komunikat, że nie można podłączyć się do serwera. Korzystam ze standardowej konfiguracji serwera vt, która znajduje się tutaj. W pliku konfiguracyjnym zmieniłem jedynie hasło do admina oraz nazwę ventrilo. Byłbym bardzo wdzięczny jeżeli ktoś mógłby mi pomóc z tym oraz podesłać plik konfiguracyjny ventrilo_srv.ini z poprawnymi ustawieniami. Pozdrawiam, chomiczeq wie ktos ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Grudzień 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2008 Nie rozumiem logiki, po co to tutaj screen ? Pokaż co masz w /var/log/messages od momentu przed rozłączeniem do momentu po rozłączeniu, tam są daty i godziny kiedy co się stało tak więc powtórz problematyczną sytuację i wklej nam tu co tam wpadło w tym czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi