Skocz do zawartości

Reset I Czarny Ekran

Muniek1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mój tata właśnie dostał nowy komputer ma na nim windę XP HE (tak wiem wiem... namówię go kiedyś ;) ).

Jest pewien problem otóż po resecie lub czasem po restarcie gdy już ma wyskakiwać niezwykle miły niebieski ekranik z napisem ZAPRASZAMY wtedy na monitorze robi się ciemno i tajemniczo miga lampka na jego obudowie... Po kolejnym resecie problem ustępuje. Testowane było na najnowszych sterownikach i sterownikach w wersji 1.0 prosto ze strony ati... .

Więc co może być nie tak ratunku!

Pozdrawiam

Zapomniałem dodać karta graficzna to radeon 4850 na bank dobra

Ja bym na dzień dobry wywalił XP i wrzucił Fedorkę bowiem zaczynam dostrzegać, że co się dotknę kompa z XPkiem to on się buntuje jakby wiedział, że używam Linux i "wierzę w jedynego Boga Tuxa" :lol:

Ewentualnie spróbuj wywalić sterowniki albo cały system, żeby na chwilkę zostało standardowa karta graficzna VGA czy coś tędy, wtedy zobaczy się co dalej i połowę możliwości wyeliminuje

czytaj

Będzie dalej - nie stery

Ustąpi - możliwe, że stery

No w sumie też racja... nie używam produktu MSa chyba, że w szkole (tam są ciągle te dziwne "niewyjaśnione zagadki Miami" zwane Windows <_<) więc nie pamiętam często co gdzie i jak było...acz kartkówki niestety piszemy z Windowsa...tyle, że to takie kartkówki, że chciałoby się to na poziomie liceum (nauczyciel podyktuje pytania i wychodzi xD)

Erhm

Spróbuj więc Muniek1 dać tą tajemniczą opcję przywróć sterownik :lol: a nóż (widelec) zadziała