marecki22 Napisano Październik 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2004 witam mam takie pytanie czy w fedora core 2 jest mozliwa kompilacja kernela tak zeby szybciej dzialal? a jezeli tak to jak to sie robi?.. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookash_x Napisano Październik 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2004 http://www.google.pl/linux?hl=pl&q=kompila...ogle&lr=lang_pl na pewno coś znajdziesz pozdro: wookash_x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Październik 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2004 mam takie pytanie czy w fedora core 2 jest mozliwa kompilacja kernela tak zeby szybciej dzialal? a jezeli tak to jak to sie robi?.. pozdrawiam tak jak w kazdej dystrybucji i robi sie to dokładnie w ten sam sposób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki22 Napisano Październik 31, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2004 dzieki > ale jestem barrdzo zielony w tym wiec jak tylko doszedlem do qconf to dalem sobie spokoj bo nie wiem co jest potrzebne a co nie.. chyba dam sobie spokoj z kompilacja kernela do czasu az poznam troszke bardziej system > Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2004 http://www.fedoranews.org/contributors/vit..._domingos/ntfs/ Najprostszy sposób, ale skompilują Ci się wszystkie standardowe moduły ;-) Opis ma jedna wadę - używa się w nim paczki kernel-source zamiast kernel.src.rpm. W FC3 paczka ta została usunięta (i dobrze)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arwil Napisano Październik 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2004 Jezeli jestes (_na prawde_ → naprawdę) ORT początkujący to lepiej zostaw ten temat bo zamista naprawic możesz zespuć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki22 Napisano Październik 31, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2004 Moze i racja... faktycznie zostawie...tak bardzo podoba mi sie ten system > ale bolimnie ze nie smiga jak XP a do tego wracac razcej nie chce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Listopad 1, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2004 a imho jak nie bedziesz probowal to nie bedziesz umial... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arwil Napisano Listopad 1, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2004 AllenJR Nie ma to jak metoda "głębokiej wody" Można dogłębnie poznać proces instalacji Jeśli już probować to na nowym kernelu przynajmniej stary zostanie b/z Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Listopad 1, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2004 poczytaj na ten temat i sprobuj sam skompilowac, przy okazji wiele sie nauczysz, ja mojego kernela kompilowalem kilka razy (zawsze czegos zapomnialem) teraz robie to jak automat i komiluje pod moj sprzet dziala szybciej niz windows Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arwil Napisano Listopad 1, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2004 probowałem i wiem że to nie jest taka bułka z masłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi