perbeatus Napisano Październik 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2004 W Slacku i Debianie jest coś takiego jak "Nowy Login" polecenie które pozwala zalogować się nowemu użytkownikowi pod x-ami bez zamykania sesji poprzedniego. W Debianie to jest gdmflexiserver w slacku nie pamiętam... Jest coś takiego w fedorce? A może wystarczy zrobić cuś innego żeby zalogować nowego usera bez zamykania poprzedniej sesji? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2004 http://fedoranews.org/krishnan/tips/tip050.shtml To automatycznie dodaje odpowiednią pozycję w menu KDE. Jak to zrobić w Gnome - nie wiem :mellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perbeatus Napisano Październik 30, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2004 Witam, Powiem wam jak to zrobić bo znalazłem rozwiązanie. wchodzimy do /etc/X11/gdm, edytujemy "gdm.conf", szukamy działu "[servers]" i odkomentowujemy "1=Standard". Po tym zabiegu x-y będą uruchamiać ałtomatycznie dwa serwery jeden 7 i drugi 8. Przełączamy się między nimi Ctrl+Alt+F7 i F8. Z tego co piszą na stronce redhata to można dodać ile się chce serwerów ale nie wiem jak potem się przełączać między więcej niż 3-ma Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi