JanuszWo Napisano Grudzień 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2008 Witam! Instaluję Fedorę 10 na laptopie, mam tam 2 karty dźwiękowe - standardową i taką na pcimcia. Jeśli zrozygnuję z pulseaudio to jak będę mógł wybrać, która karta ma działać w systemie? Najlepiej, żeby raz działała jedna, a raz druga... Pozdrawiam - JanuszWo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziad Napisano Czerwiec 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2009 Ja się wkurzyłem i po prostu zainstalowałem na siłę system-config-soundcard dla fedory 8 bo nowszego chyba nie ma. RPM do pobrania z np. www.pbone.net Problem się skonczył i finito. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Czerwiec 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2009 wywalic pulseaudio , potem sobie zrobic pliczek /etc/modprobe.d/superfanyconfig.conf, a nastepnie zrobic wpisy option nazwa_modulu index=0....n , ofc ta ktora ma byc pierwsza dasz na 0, druga 1, etc. swoja droga byl kiedys konfigurator ncursowy w fedorze, a gdzie on teraz jest to nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi