Skocz do zawartości

Rh 033, Rh 131 Lub Rh133

climbwave

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chcialbym sie dowiedziec od Was czy ktos moze byl na kursach red-hat. Jak jest atmosfera na kusie? W jakiej uczelni/osrodku szkoleniowym byly organizowane itd.Czy faktycznie sa warte swojej ceny:)

Poniwaz wybieram sie na jeden z powyzszych kursow to chcialbym zasiegnac opinii od Was czy warto :)

Pozdrawiam,

c

Gdyby nie było warto iść na szkolenia, to nie były owiane swoistym mitem wśród pracodawców ;)

Jeśli z testu wyszło, że na kurs nie musisz iść, to z pewnością nie musisz. Jeśli chcesz utrwalić wiedzę i sprawność, to z pewnością nie zmarnujesz czasu. Natomiast jeśli dociekliwy nie jesteś i zamierzasz się nudzić, to szkoda tracić czas...

Witam,

Tylko od ktorego kursu zaczac. Zrobilem sobie szybki test Rh 033 i wyszlo ,ze nie potrzebuje tego kursu :) ale moze i tak warto sie wybrac na RH033

c

Z tym że ten "szybki" test to trochę, wg mnie, za mało. Co z tego, że odpowiesz poprawnie na 80% pytań z "szybkiego testu" dla RHCE jak polegniesz na egzaminie praktycznym?

Ja bym zaczął od 133, a potem poszedł na 302. A potem ... to zależy od zasobności pracodawcy ... i kursu EUR, bo w jednej z firm w W-wie wyszło, że za kurs 4xx+egzamin 4xx zapłacić bym musiał ponad 4tys. EUR netto. A że na RHCA potrzeba 5 takich kursów i egzaminów ... to chyba nie w tym życiu :) Same egzaminy to koszt ok. 4tys. EUR (za komplet) pod warunkiem, że zdaje się za pierwszym podejściem.

--

Pozdrawiam

Piotrek

• 1 month later...
  • 3 months later...
Z tym że ten "szybki" test to trochę, wg mnie, za mało. Co z tego, że odpowiesz poprawnie na 80% pytań z "szybkiego testu" dla RHCE jak polegniesz na egzaminie praktycznym?

Ja bym zaczął od 133, a potem poszedł na 302. A potem ... to zależy od zasobności pracodawcy ... i kursu EUR, bo w jednej z firm w W-wie wyszło, że za kurs 4xx+egzamin 4xx zapłacić bym musiał ponad 4tys. EUR netto. A że na RHCA potrzeba 5 takich kursów i egzaminów ... to chyba nie w tym życiu :) Same egzaminy to koszt ok. 4tys. EUR (za komplet) pod warunkiem, że zdaje się za pierwszym podejściem.

--

Pozdrawiam

Piotrek

Co do ceny, to poczekaj pare dni to zobaczysz nowe promocje :)

Polecam często zaglądać na goldenline na grupy tematyczne RHCA i RHCE.

Pozdrawiam

Witam,

Tylko od ktorego kursu zaczac. Zrobilem sobie szybki test Rh 033 i wyszlo ,ze nie potrzebuje tego kursu :) ale moze i tak warto sie wybrac na RH033

c

Wszyscy czytający ten wątek i zastanawiający się nad RH033:

ze względu na to, że jest to podstawowe szkolenie z linuksa, wiele osób stwierdza, że pójdzie na wyższe i się "dostosuje do poziomu". Nic bardziej mylnego. Na tym szkoleniu, fakt są podstawy, ale są też elementy które nie występują już na żadnym wyższym szkoleniu. I w cale nei mam namyśli historii linuksa (która tylko tutaj jest w szkoleniach RH), ale o naukę pisania skryptów (nawet jak potrafisz, to warto zobaczyć coś więcej, a niektóre swoje nawyki poprawić na bardziej efektywne) i wyrażenia regularne (coś co jest bardzo przydatne adminom) no i na koniec, wiele użytecznych poleceń/narzędzi dość dokładnie omówione. Oczywiście poziom szkolenia zależy od umiejętności i wiedzy prowadzącego.

Pozdrawiam