zyguli Napisano Styczeń 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2009 Kupiłem monitor HP w2408h i w zasadzie jestem z niego zadowolony. Jedyny mój zarzut dotyczy czytelności tekstu. Wyłączyłem wygładzanie podpikselowe, co poprawiło czytelność małych czcionek. Problem polega chyba na tym, że czcionki mają swoje "duchy" przesunięte względem siebie nieco w prawo, co powoduje pewne rozmycie tekstu. Monitor wyposażony jest w wejście HDMI, ale sygnał do monitora idzie przez kabel VGA. Czy jest sens inwestować w kabel DVI-HDMI ? Czy poprawa jakości obrazu jest zauważalna? Czego się spodziewać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arabski Napisano Styczeń 29, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2009 Przy łączy analogowym następuje dwukrotna (zbędna) konwersja... Najpierw D->A a potem znów A->D. Na mojej karcie obraz przez DSUB był słaby, za to przez DVI - żyletka. Monitor niebylejaki bo Eizo. Jak będzie z HDMI? Nie mam pojęcia - brak sprzętu i praktyki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyguli Napisano Styczeń 29, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2009 Poczytałem trochę i okazuje się, że HDMI jest w 100% kompatybilne z DVI, ale HDMI transferuje oprócz obrazu również dźwięk. Tak więc podejmę tę próbę. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arabski Napisano Styczeń 29, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2009 Proszę. p.s. Daj znać co z tego wyjdzie, bom sam ciekaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyguli Napisano Styczeń 30, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2009 Jasne, ale pewnie dopiero po weekendzie. Edit: Byłem właśnie na giełdzie, gdzie kupiłem kabel Prolink 3m, rzekomo z pozłacanymi końcówkami. Podłączyłem i.... ŻYLETA!!! Nie mam już żadnych zastrzeżeń do tego monitora (poza typowymi dla TN). Najmniejsze czcionki są czytelne, nic się nie rozjeżdża. Dobrze wydane pieniądze. VGA to przeżytek. Polecam wszystkim, którzy mają możliwość, przejście na dvi/hdmi. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi