JaG Napisano Luty 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2009 Witam mam dość dziwny problem od jakiegoś czasu przestał mi działać poprawnie forward portów, miałem zrobionego forwarda na pulplit zdalny do wewnetrznego systemu windows server, config wyglada tak LAN_IP_NET='192.168.100.1/24' LAN_NIC='eth2' WAN_NIC='eth0' IPTABLES='/sbin/iptables' $IPTABLES -A INPUT -p tcp --dport 3389 -j ACCEPT $IPTABLES -A PREROUTING -t nat -p tcp -i $WAN_NIC --dport 3389 -j DNAT --to 192.168.100.3:3389 $IPTABLES -I FORWARD -p tcp -i $WAN_NIC --dport 3389 -j ACCEPT $IPTABLES -A INPUT -p udp --dport 3389 -j ACCEPT $IPTABLES -A PREROUTING -t nat -p udp -i $WAN_NIC --dport 3389 -j DNAT --to 192.168.100.3:3389 $IPTABLES -I FORWARD -p udp -i $WAN_NIC --dport 3389 -j ACCEPT jak na moje powyzsza konfiguracja jest ok ale jeśli odpale iptable -L to widzę coś takiego ACCEPT udp -- anywhere anywhere udp dpt:3389 ACCEPT tcp -- anywhere anywhere tcp dpt:3389 czy ktoś może spotkał sie z takim problemem ? w konfiguracji nic nie zmieniałem a wcześniej działała bede wdzieczny za kazda pomoc Pozdrawiam JaG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi