Zygmunt Napisano Marzec 20, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2009 Wysłanie komunikatu przez dbus do innego hosta? Czy jest to możliwe?? Przeszukałem dokumentacje, ale nic nie znalazłem konkretnego, może ktoś wie czy da się to zrobić, lub nie. Będę wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Marzec 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2009 Chyba nie, bo gdyby było to taka funkcjonalność byłaby w pierwszej kolejności wyłączana z powodów bezpieczeństwa. Zawsze można zrobić prostą aplikację klient - serwer która by odczytywała komunikaty i je uruchamiała na innym komputerze jeśli chcesz koniecznie zrobić taką dziurę w systemie Ew. ja to bym to zrobił uruchamiając polecenie dbus-send poprzez ssh z odpowiednimi poświadczeniami i zaimportowany kluczami of coz aby o hasło nie pytał. Chyba to najprostszy, najszybszy i najbardziej bezpieczny sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi