Yin Napisano Maj 12, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2009 Witam. Jestem początkującym użytkownikeim Fedory i jeżeli moje pytanie będzie wydawało się banalne dla niektórych to przepraszam z góry:) Podczas wpisywania w konsole ./configure wyskakuje mi komunikat checking for OGRE... configure: error: Package requirements (OGRE >= 1.4) were not met: No package 'OGRE' found Consider adjusting the PKG_CONFIG_PATH environment variable if you installed software in a non-standard prefix. Alternatively, you may set the environment variables OGRE_CFLAGS and OGRE_LIBS to avoid the need to call pkg-config. See the pkg-config man page for more details. I tutaj zaczynają się schody ponieważ OGRE zainstalowalem za pomocą "dodaj/usuń oprogramowanie" ale ciągle ten błąd wyskakuje podczas próby kompilacji gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Maj 12, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2009 Witam. Jestem początkującym użytkownikeim Fedory i jeżeli moje pytanie będzie wydawało się banalne dla niektórych to przepraszam z góry:) Wybaczam. Jak widzisz, "No package 'OGRE' found" Jeśli dalej Ci to nic nie mówi, podążaj za niebieskimi linkami: http://www.ogre3d.org/wiki/index.php/Detai...ora_Walkthrough Na samym końcu drogi będzie to co Cię interesuje. Sorki, późno jest i noc i jakoś spodobało mi się mówienie metaforami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yin Napisano Maj 13, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 13, 2009 Już wszystko ładnie działa. Podziękować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi