rebe83 Napisano Maj 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2009 witam po reisntalacji systemu narodził sie pewien problem mam wykupiona subskrypcje na RHEL 5 po reinstalacji chce dokonac rejestracji rhe-register podaje klucz aktywacyjny i dostaje komunikat że klucz jest juz zajety przeze mnie inna instalacja. Tylko że po reinstalace wcześniejsza instalka nie istnieje. Co mam dalej uczynic aby znowu wznowić subskrypcje. Probowałem cos znaleść na stronce Red Hat Network ale nie znalazłem tam nic ciekawego Prosze o pomoc i z góry dziękuje. Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Jerzy Napisano Maj 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2009 1. Zakładam że subskrypcja Red Hat jest dalej aktywna. Jeżeli nie, to trzeba wykupić nową, bez tego system się nie zarejestruje w RHN. 2. To że dokonałeś reinstalacji to wiesz o tym tylko Ty. RHN chce dalej supportować starą instalację, bo masz zarejestrowany stary system w RHN i do starego systemu przypisaną subskrypcję. 3. Zaloguj się w RHN. 4. Wybierz "Systems" na czerwonym pasku 5. Kliknij na nazwę maszyny którą zreinstalowałeś. 6. Kliknij w prawym górnym rogu "delete system" 7. Potwierdź usunięcie. 8. Wróć do maszyny i ją zarejestruj rhn_register 9. Nie podawaj żadnego nr subskrypcji tylko login i hasło do RHN 10. Jak nie puści to daj znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rebe83 Napisano Maj 19, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2009 dzięki wielkie odpowiedź trafiona w 100% problem rozwiązany pozdrawiam i życzę miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi