szaquall Napisano Maj 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 24, 2009 Witam. Jestem nowy jak widac. Potrzebuję jakiegoś małego scryptu który będzie zmianiał sam w czasie awarii łącza. Teraz mam tak ze www idzie z łącza eth1 a reszta eth2. I potrzebny jakiś skrypt który bedzie wysylal jakieś pingi przez oba te eth i w razie awarii jednego cały ruch przejdzie na drugi..... Ma ktoś może jakiś taki gotowy projekt ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Maj 31, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2009 Witam. Jestem nowy jak widac. Potrzebuję jakiegoś małego scryptu który będzie zmianiał sam w czasie awarii łącza. Teraz mam tak ze www idzie z łącza eth1 a reszta eth2. I potrzebny jakiś skrypt który bedzie wysylal jakieś pingi przez oba te eth i w razie awarii jednego cały ruch przejdzie na drugi..... Ma ktoś może jakiś taki gotowy projekt ? Jak mi się przypomnisz na priv w przyszłym tygodniu to coś takiego mogę klepnąć w pythonie, bo w tym nie mam jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi