szczepanb Napisano Czerwiec 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 6, 2009 Witam serdecznie wszystkich kolegow A wiec tak... generalnie wszystko do przodu z moim serwerkiem, internet dziala w sieci lokalnej i jest ok. Jednak... niektórzy nie zawsze chca placic za dostep do internetu o czasie, ja wtedy i tak musze placic podatek... wiec generalnie jestem zawsze do tylu Jednak.. kiedys widzialem u znajmowego na serwerze wpis w iptables, który ustawial dla adresu klienta nieplacacego przekierowanie wszystkiego co na porcie 80 (czyli wszystkie strony jakie chcial otworzyc konczyly sie strona z przypomnieniem o oplatach) i dzieki temu przekierowywal wszystkie zapytanie klienta na jedna przygotowana strone statyczna z informacja o zaleganiu platnosci. Czy istnieje cien szany na pomoc w tej kwestii. Pozdrawiam wszystkich Szczepan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arabski Napisano Czerwiec 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 6, 2009 Przeczytaj ten dokument -> http://web.archive.org/web/20071216052736/...-lanserv09.html Wszystko tam jest. To był mój wstęp do routingu, sieci itp... Fajnie napisany, z tzw. jajem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepanb Napisano Czerwiec 6, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 6, 2009 ok, poradzilem sobie wpis w iptables w sekcji nat -A PREROUTING -p tcp --dport 80 -s 192.168.100.104 -j DNAT --to 89.171.233.10:88 oraz tworze virtual hosta dla apacza dla portu 88 oraz robie listen 88 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi