Mikołaj Napisano Czerwiec 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2009 Witam Pisząc aplikację w php, w pewnej części zachciało mi się zaimplementować coś takiego jak lista łączona, bo operowanie na zwykłej tablicy przysparza trochę problemów przy przenoszeniu elementów z jednego miejsca na drugie, a kto zna listy łączone ten zna ich zalety. Tylko mam teraz takie pytanie, czy w php da się ta listę łączoną wykonać, bo jak na razie próbowałem uzyskać coś w stylu wskaźnika (który występuje w c++) jednak niestety bez działających rezultatów. Żeby nie było nie upieram się konkretnie przy liście łączonej, no ale przydała by mi się taka struktura danych która umożliwi mi przenoszenie jednego elementu bądź kilku w inne miejsce tej struktury. (takie wytnij wklej bez akrobacji ;]) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Czerwiec 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2009 Witam Pisząc aplikację w php, w pewnej części zachciało mi się zaimplementować coś takiego jak lista łączona, bo operowanie na zwykłej tablicy przysparza trochę problemów przy przenoszeniu elementów z jednego miejsca na drugie, a kto zna listy łączone ten zna ich zalety. Tylko mam teraz takie pytanie, czy w php da się ta listę łączoną wykonać, bo jak na razie próbowałem uzyskać coś w stylu wskaźnika (który występuje w c++) jednak niestety bez działających rezultatów. Żeby nie było nie upieram się konkretnie przy liście łączonej, no ale przydała by mi się taka struktura danych która umożliwi mi przenoszenie jednego elementu bądź kilku w inne miejsce tej struktury. (takie wytnij wklej bez akrobacji ;]) Wytnij&WklejBezAkrobacji 1.0 Copyright qMic ----- interface Iwytnijwklejbezakrobacji { public function wytnij($kursor); public function wklej($kursor); public function podaj($kursor); public function wstaw($kursor); public function sortuj(); } class wytnijwklejbezakrobacji implements Iwytnijwklejbezakrobacji { private $tablica = array(); #(nasza robocza tablica) itd.... nad implementacją będziesz musiał posiedzieć sam ale sądzę że z takim początkiem nie powinieneś mieć problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikołaj Napisano Lipiec 19, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2009 Dzięki za podpowiedź, ale już trochę inaczej to rozwiązałem, swoją drogą ten pomysł może kiedyś rozwinę przy chwili czasu i zapotrzebowaniu na takie coś w php ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi