Goliat Napisano Listopad 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2004 Witam Mam Następujący problem : Posiadam systemik FC2 , zrobiłem up2date kernela , instalacja przebiegła sprawnie i bez problemów .Przy uruchamianiu systemu pokazują mi się obie wersje kernela ale domyślnie zawsze wersja starsza , muszę manualnie wybrać nową wersję . Co zrobić aby system z automatu wybierał zawszę wersję najnowszą ?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ati Napisano Listopad 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2004 Doinstaluj sobie graficzna konfigurację botloadrera system-config-boot luba wyedytuj za pomoga ulubionego edytora plik /boot/grub/grub.conf i zmien wartosc default=1 na default=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano Listopad 8, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2004 Dzięki za pomoc Działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Listopad 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2004 Można też zawsze odinstalować starszą, ale lepiej, przynajmniej dla mnie, mieć dwie wersje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi