Piotr Pyclik Napisano Lipiec 22, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 22, 2009 Cześć, (nie)cudowna Fedora odrobinę mnie ostatnio wkurzyła. Używam laptopa Lenovo 3000 N200. Na F10 hibernacja, suspend, klawisze funkcyjne działaly bez zarzutu. W F11 przestały już działać klawisze do ściemniania/rozjaśniania LCD, jakoś się z tym pogodziłem. Niestety po aktualizacji z 17 lipca pojawiło się zaiste interesujące "usprawnienie". Otóż w menu GNOME System -> Shut Down przestały mi pojawiać się opcje "Suspend" i "Hibernate". Co ciekawe, raz one są, zaraz potem ich nie ma. Nie wiem od czego to zależy, mam wrażenie że opcje te "znikają" w ciągu pierwszych kilku minut od startu systemu. W aktualizacji z 17 lipca pojawiły się nowe wersje paczek DeviceKit-power, gnome-power-manager i DeviceKit-disks. Czy komuś też się coś takiego porobiło? Jakiś pomysł, jak sprawdzić co się skopało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Lipiec 22, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 22, 2009 pewnie ktos poprawil tak blad ze sie wylaczyla jakas funkcjonalnosc. popatrz jeszcze na anglojezycznym forum fedory, a jak nie znajdziesz rozwiazania to pozostaje poczekac... masz pakiet pm-utils zainstalowany ? zdaje sie ze to jakis bug jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Pyclik Napisano Lipiec 22, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 22, 2009 Zainstalowany, a na anglojęzycznym forum też pisałem - bez reakcji. Domyślam się że to bug, ale obawiam się, że nie zostanie on naprawiony jeeeeszcze długo (jak to jest niestety z wieloma bugami). :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi