tmk7 Napisano Sierpień 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2009 Witajcie Na nowo postawionym serwerze RHEL5 brakuje mi podstawowych pakietów takich jak up2date, clamd, amavisd. Na serwerku mam zdefiniowane standardowe poinstalacyjne repozytorium. Powinienem dodać jakieś czy mam coś wycięte w systemie? Wiem, że RH to nie fedora, ale na drugim RH mam wymienione wyzej pakiety. Jak ma się kwestia gwarancji/autentycznosc serwera do nieoficjalnych pakietów obecnych w moim repo? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Sierpień 11, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2009 Witajcie Na nowo postawionym serwerze RHEL5 brakuje mi podstawowych pakietów takich jak up2date, clamd, amavisd. Na serwerku mam zdefiniowane standardowe poinstalacyjne repozytorium. Powinienem dodać jakieś czy mam coś wycięte w systemie? Wiem, że RH to nie fedora, ale na drugim RH mam wymienione wyzej pakiety. Jak ma się kwestia gwarancji/autentycznosc serwera do nieoficjalnych pakietów obecnych w moim repo? Pozdrawiam Nie wiem czy czytałem 'release notes', ale w RHEL5 up2date został zastąpiony programem 'yum', a skoro nawiązujesz już do fedory, to chyba masz na myśli jakąś wersję przed FC6 (bo w niej yum na 100% już jest). Co do clamav i amavisa, to w RHNie ich nie widzę więc pozostaje ci repozytoria 'niewspierane' przez RH np. rpmforge. Skoro masz na drugim RH, to zobacz w jakim repo je masz. 'yum list' powinno pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi