tmkk Napisano Sierpień 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2009 Witam! Jestem w trakcie pisania sterownika do przetwornika A/D, który komunikuje się z PC poprzez USB. Jest to projekt zaliczeniowy na uczelni. Silnie wzoruje się na przykładowym szkielecie sterownika usb-skeleton.c z jąrda. Pasuje całkiem nieźle ponieważ ja również mam 2 endpoiny pracujące w trybie bulk. Jeden służy do odbierania zebranych danych, drugi do wysyłania komend. Sterownik ma dostarczać dane do wielu programów przy czym programy mogą chcieć próbek z różną częstotliwością i w różnych ilościach. Skąd wiem, któremu programowi akurat dostarczam dane? Nie potrafię tego zrozumieć i nigdzie ewidentnie nie znalazłem tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Sierpień 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2009 Czy nie lepiej pomocy poszukać na grupach dyskusyjnych poświęconych językowi C? Tam sądzę ktoś Ci prędzej pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmkk Napisano Sierpień 17, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2009 Może to i racja. Dzięki za myśl. Skorzystam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moorray Napisano Sierpień 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2009 @qmic Nie bądź takim pesymistą Pewnie kolega poszedł i straciłem szansę, żeby się wykazać Zasadnicze pytanie: Jak programy dobierają się do danych, jeśli są w kontekście wywołującego procesu, skorzystaj z makra current. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmkk Napisano Sierpień 17, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2009 O...faktycznie czytałem o tym makrze. Dzięki za tip, to już niezła wskazówka. Teraz muszę się uporać czemu przy probe nie widzi mi żadnych endpointów. Nienawidzę żywego sprzętu. Nigdy nie chce działać jak należy. Co do grup: niestety na grupach, póki co nie znalazł się nikt pomocny ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi