Noctivivans Napisano Sierpień 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2009 Witam Czy jest możliwe używanie karty NVIDIA z binarnym sterownikiem bez użycia pliku xorg.conf? Zastanawiałem się na przeniesieniem ustawień do HAL'a (tak jak teraz są wpisane ustawienia klawiatury i myszy), niestety nie udało mi się znaleźć żadnej dokumentacji/poradników na ten temat. p.s Dałem do działu "No name", bo to nie jest de facto problem z systemem, tylko sam pomysł - myślę, że prędzej czy później plik xorg.conf i tak zniknie, a fajnie by było już go nie mieć już teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Sierpień 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2009 standardowo nie musi byc. tylko jak bedziesz mial sterowniki nvidia to ustawi Ci wszystko na standardzie, wiec bez pliku zapomnij o glx composite i calej reszcie. generalnie to mozna, ale jak chcesz sie bawic compizem to lepiej zrobic nowy plik i nie kombinowac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi