Ktoso Napisano Sierpień 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2009 Witam fedorian, Potrzebuję na CentOSie 5 dodać "php-posix", aby symfony framework mógł kolorować wyjście z swojego command line tool. PHP na serwerze to 5.3.0. Czy da się to "dodać" nie rekompilując php, jeśli nie, to jaki parametr powinienem przekazać? Phpinfo podaje że obecnie skonfigurowano z parametrem "--enable-posix=shared", niestety symfony nie "koloruje". Nie mogę się doszukać coś dobrych informacji o tym, z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi. //--- brzydkim rozwiązaniem jest modyfikacja funkcji supportsColors() w vim /opt/symfony.1.2/lib/command/sfAnsiColorFormatter.class.php aby zawsze return true;. Działa to dla samego symfony ale moduły testującego lime niestety już nie... Skoro już trafiłem na taki problem chciałem się przy okazji poduczyć usuwania tego typu problemów u źródła, a nie łatanie symptomów :-) Z góry dzięki za rady. //--- PS: Nie jestem pewien czy w dobrym dziale piszę... jeśli nie to przepraszam najmocniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi