Skocz do zawartości

Kompilacja Kernela-blad

Ireq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Staram sie przekompilowac jadro pod swoj procesor-uzywajac "Load an Alternate Configuration" i wgrywajac swoj config. Podczas kompilacj wyrzuca mi taki blad:

CC [M] drivers/scsi/qla2xxx/qla_os.o

drivers/scsi/qla2xxx/qla_os.c: In function `qla2x00_queuecommand':

drivers/scsi/qla2xxx/qla_os.c:315: sorry, unimplemented: inlining failed in call to 'qla2x00_callback': function not considered for inlining

drivers/scsi/qla2xxx/qla_os.c:269: sorry, unimplemented: called from here

drivers/scsi/qla2xxx/qla_os.c:315: sorry, unimplemented: inlining failed in call to 'qla2x00_callback': function not considered for inlining

drivers/scsi/qla2xxx/qla_os.c:269: sorry, unimplemented: called from here

make[3]: *** [drivers/scsi/qla2xxx/qla_os.o] Błąd 1

make[2]: *** [drivers/scsi/qla2xxx] Błąd 2

make[1]: *** [drivers/scsi] Błąd 2

make: *** [drivers] Błąd 2

Kompilowalem make bzImage && make modules modules_install && make install....mysle ze ten blad jest po make modules.

Jestem raczej poczatkujacy w tych sprawach wiec prosze o pomoc.

Pordzilem juz sobie...okazalo sie ze cos pokrecilem (jak to poczatkujacy). Polecam przekompilowanie kernela w FC3 pod swoj procesor jest znaczna roznica w szybkosci (ja mam celerona 2.8 i w czesniej troche mi fedorka mulila)

Dla nie siedzacych w temacie http://www.fedoranews.org/contributors/vit..._domingos/ntfs/ i

http://www.fedoraforum.org/forum/archive/i...hp/t-25314.html powinno pomoc.

Pozdrawiam.

Poradzilem sobie w ten sposob ze po....make menuconfig...w zakladce Device Drivers wylaczylem obsluge scsi i rzeczy z tym zwiazane (nie posiadam urzadzen na scsi) i poszlo bez problemow. Ten sam problem mialem kompilujac nowe jajko pod Yoper...em (tam najnowszy kernel po update to 2.6.8) i teraz hula na 2.6.9 :-)

Pozdrawiam