artur** Napisano Listopad 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2004 zainstalowałen pakiet znajdujace sie na tej stronie http://linux-ntfs.sourceforge.net/rpm/fedora3.html i niemoge zamontowac partycji ntfs po wpisaniu komendy modprobe ntfs wyskakuje mi bład niezgodnosi "ntfs.ko" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ro-X Napisano Listopad 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2004 a dobry pakiet zainstalowales? wpisales co potrzeba do fstab? ja mam wpisane cos takiego: /dev/hda1 /mnt/Windows ntfs noauto,user,ro,umask=0222 0 0 smiga slicznie a na dodatek partycja zostala dodana do "Komputer" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur** Napisano Listopad 12, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2004 w fstab jest ok a ponadto niemoge nawet zamontowac poleceniem mount zaczeło sie tak odkad zinstalowałem fc3 bo w dwojce było ok a własnie ma pytanie mam procesor amd sampron które pakient instalowac i586 czy i 686 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ro-X Napisano Listopad 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2004 musisz zainstalowac pakiet ktory numerem wersji i architektura odpowiada zainstalowanemu jajku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berkof Napisano Listopad 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2004 A to ja się podepne pod temat. Jak mam P4 2.4HT to jest i686? I czy są jakieś problemy z płytami P4P800 tak jak na FC2? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur** Napisano Listopad 12, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2004 Próbowałem juz wszystkie pakiet z tej strony i naprawde (_niewiem_ → nie wiem) ORT o co chodzi z tym błedem . Szczegolnie ze niemiałem mozliwosci nic namieszać bo dopiero zinstalowałem fc3.A czy sa moze inne sposoby na obsługe ntfs? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ro-X Napisano Listopad 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2004 @Berkof - ja mam ASUSA P4P800S-X i zadnych problemow nie mialem ani pod FC1, ani pod FC2... ani teraz pod FC3 nie mam problemow najmniejszych u mnie Cel 2,4 chodzi jako i686 wiec i P4 bedzie chodzilo jako i686 @artur** - chyba najlepiej bedzie jak przekompilujesz jądro i podczas kompilacji wlaczysz obsluge NTFS. wtedy nie ma bata, bedzie chodzic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur** Napisano Listopad 12, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2004 No dobra a jak przekapilowac jadro bo nieukywam ze jrstem w tym troszek zielony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ro-X Napisano Listopad 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2004 opis kompilacji masz tutaj: http://www.linux.sky.pl/teksty/kernel.html jądro wezmiesz z tej strony: http://www.kernel.org/ (_acha_ → aha) ORT... w trakcie roboty po poleceniu "make modules_install" mozesz wpisac "make install" a jądro zainstaluje sie tam gdzie powinno i samo doda sie do menu GRUB'a w razie pytań i problemow pisz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rebel Napisano Listopad 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2004 Witam Jeśli moge się wtrącić, to polecam użyć tak trochę na odwrót programiku który widzi partycje (_linuxowe_ → linuksowe) ORT w winxp tu dostępny (http://uranus.it.swin.edu.au/~jn/linux/ext2ifs.htm) można sobie dane z partycji (_linuxa_ → Linuksa) ORT preznieść na ntfs, bo w (_linuxie_ → Linuksie) ORT obsuługa ntfs tyllko do oczytu zapisu nie polecam. pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ro-X Napisano Listopad 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2004 dlatego warto miec jedna partycje fat32. obydwa systemy czytaja, obydwa systemy zapisuja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur** Napisano Listopad 12, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2004 OK juz działa podmieniłem ten plik "ntfs.ko" na nowy i jest ok !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berkof Napisano Listopad 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2004 @Berkof - ja mam ASUSA P4P800S-X i zadnych problemow nie mialem ani pod FC1, ani pod FC2... ani teraz pod FC3 nie mam problemow najmniejszych u mnie Cel 2,4 chodzi jako i686 wiec i P4 bedzie chodzilo jako i686 To to ładna wtopa Ściągnąłem z ftp://ftp.man.poznan.pl/pub/linux/fedora/3/i386/iso/ Możecie mi tak po krótce wytłumaczyć jaka jest różnica między i386 a i686? Czy to co pobrałem będzei chodzić :?: I jaszcze kilka pytań: Wchodze tu: ftp://ftp.man.poznan.pl/pub/linux/fedora/ Te numery to są numery dystrybucji. A co to jest (po kolei): development? test? x86 64 -> ftp://ftp.man.poznan.pl/pub/linux/fedora/3/x86_64/ :?: SRPMS? - domyślam się że kody źródłowe iso - to obraz płyty a debug i os? Dziękuje za wyrozumiałość i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi