Kaczy90 Napisano Listopad 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2009 Witam Zainstalowałem Pyvona z tej strony http://pyvon.sourceforge.net/UK_index.html Przy wydaniu polecenia pyvon jako root wywala taki komunikat Warning: Tried to connect to session manager, None of the authentication protocols specified are supported i coś sie tam uruchamia na pół sekundy a potem znika. Przy wpisaniu komendy sudo pyvon konsola nie wywala żadnych błędów a efekt jest taki sam. Proszę o pomoc w rązwiązaniu problemu. mam Fedore 11, środowisko Gnome, a jądro 2.6.30.9-96 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Listopad 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2009 Wykonaj polecenie xhost + A później uruchom jeszcze raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczy90 Napisano Listopad 24, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2009 [root@PremieR2 Kaczy]# xhost + access control disabled, clients can connect from any host [root@PremieR2 Kaczy]# pyvon Warning: Tried to connect to session manager, None of the authentication protocols specified are supported Brak zmian, caly czas coś na pół sekundy wyskakuje i koniec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Listopad 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2009 To teraz (jako root) iceauth merge /home/nazwauzytkownika/.ICEauthority Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczy90 Napisano Listopad 26, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2009 [root@PremieR2 Kaczy]# iceauth merge /home/Kaczy/.ICEauthority iceauth: creating new authority file /root/.ICEauthority [root@PremieR2 Kaczy]# pyvon Nie wywala już komunikatu Warning: Tried to connect to session manager, None of the authentication protocols specified are supported ale efekt jest taki sam: pół sekundy i koniec. Czy przyczyną takiego stanu rzeczy może być to, że mam system 64 bitowy a program jest "i586" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Listopad 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2009 [Nie wywala już komunikatu Warning: Tried to connect to session manager, None of the authentication protocols specified are supported ale efekt jest taki sam: pół sekundy i koniec. Czy przyczyną takiego stanu rzeczy może być to, że mam system 64 bitowy a program jest "i586" ? jak to binarna wersja to mozliwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi