szarki Napisano Listopad 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2009 Witam Zacznę tylko że nie wiedziałem gdzie umieścić tego posta a ten dział "Serwery i zarządzanie" wg mnie najbardziej pasuje do mojego problemu Mam VPSa Unmanaged i chcę stworzyć serwer dns (master) znaczy stworzyłem go przy pomocy webmina i tego tutka ale jak chcę dodać ns1.domena.pl jako serwer 1 DNS u rejestratora domeny to wyskakuje mi ns1=NameServer ns1.domena.pl is not a valid Nameserver i nie chce dodać tego DNSu Zauważyłem że w Network Configuration => Hostname and DNS Client jest podany jakiś Hostname i adresy ip Więc postanowiłem zrobić to jeszcze raz i zamiast ns1.domena.pl dodałem nazwę z pola hostname (z Hostname and DNS Client) ale podałem adres IP serwera , a nie z listy ip tych 2 co są w okienku "Hostname and DNS Client" Owy dns sukcesywnie dodałem do listy dnsów u rejestratora domeny + IP serwera .. odczekałem godzinę , ale nie działa ;/ mam BIND 9.6.1 OS Fedora11 Proszę o pomoc w podpięciu tej #$%^@ domeny ? (sorry , nerwy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Listopad 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2009 Zainstaluj sobie pdns oraz gui do tego - łatwiej się konfiguruje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi