Skocz do zawartości

Fedora 12 Rmmod Zawiesza System

farcry422

Rekomendowane odpowiedzi

Zainstalowałem F12 i narazie same rozczarowania głupia zamiana tapety trwa ze 30 sekun po wybraniu z menu Zmień tło pulpitu, dobra do rzeczy chcę usunąć moduł poleceniem:

rmmod rtl8187

lub

modprobe -r rtl8187

System się zawiesza monitor wyłączy i pozostaje tylko restart, może jakiś inny sposób znacie na usunięcie modułu(nie wiem czy to coś z sytemem czy z wlan -em na 11 nie było problemu). Mój kernel to 2.6.31.6-162.fc12.i686

To był jeden problem największy, teraz mam mniejszy ale też wkurzający applet na pasku Zmiany częstotliwości procesora nie reaguje nawet menu jak prawym na niego kliknę, jeszcze jedna sprwa czemu nie mogę edytować Menu głównego klikając prawym nie ma w opcji Edycji.

Ma ktoś rozeznanie na którys problem jak nie to wracam na F11 z którą od początku nie miałem problemu.

Edit:

Dodam że f12 zawiesza się dość często np. przy uruchomieniu wlan(rtl 8187 usb kiepska karta ale pod f11 okiełznałem ją jako Ad-hoc a tu zwiecha na kamień)

Mój PC:

Cpu: Amd x2 64 3000

Płyta: Asus m2n32sli delux wi-fi

Karta graficzna: Ati X1950

więcej nie trzeba komp nie jest taki stary.

Mam dość już tej 12 cały dzień waliki z wifi kupe zawiech komputera, jak mam ustawione w SELinux:

Domyślny systemowy tryb wymuszania na : Wymuszenie

to nie mogę zmienić częstotliwości cpu włączyć zapory sieciowej bo okno się zawiesza

a jak zmienię:

Domyślny systemowy tryb wymuszania na : Zezwalanie

to wszystko zaczyna działać.

I tu pytanie z mojej strony co zrobić żeby SELinux był na wymuszenie i wszystko działąło (żeby sobie przeindeksował czy co nie wiemu już co mam robić)

edit:

Już ze wszystkim sobie poradziłem zanalazłem odpowiedzi to są bugi ale dało sie jakoś je naprawić.

W ten weekend powinienem zamieści rozwiązania tych problemów na >>blogu<<

Fedora 12 Edycja Menu Głównego

Fedora 12 Nie Działający Applet Monitor częstotliwości procesora + nie działająca zapora sieciowa

Dodam że sprawę z rmmod sobie odpuściłem i nie usuwałem modułów w ten sposób bo komp się zawiesza ciagle, i dodałem wpisy do:

/etc/modprobe.d/blacklist.conf

Żeby nie ładował system modułów kart wlan rtl8187 podczas startu

#wlan rtl8187
blacklist rtl8187
blacklist rtl818*
blacklist r8187

I do zmuszenia kart do pracy w ad-hoc użyłem ndiswrapper -a i sterownika przeznaczonego dla windowsa.