tomcio15 Napisano Listopad 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2004 Piszcie jakie błędy zauważyliście w Fedorze 3 to ułatwi ich rozwiązywanie na tym forum Ja zacznę: Zassałem, wypaliłem, zainstalowałem i jestem (prawie) zadowolony oto błędy: - mam GNOME - nie mogę odmontować napędów optycznych (po kliknięciu wysuń wyskakuje okienko: "unable to open dev/hdd"), napęd się odmontowuje, ale nie wysuwa - Operacje -> Znajdź pliki... - nie działa z napędami optycznymi (tj. w ogóle się nie szuka) , na twardzielu szuka normalnie - GNOME raz mi się od tak sie zawiesił HELP! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perbeatus Napisano Listopad 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2004 Co do pierwszego to wystarczy wejść jako root do /dev i zaznaczyś dysk cdromu np hdd kliknąć prawym wybrać właściwości i ustawić ustawienia ID użytkownika i grupy w zakładce uprawnienia i wszycho. A co do drugiego to nie mam pojęcia, dopiero teraz to zaóważyłem jaknapisałeś. W FC2 było inaczej? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcio15 Napisano Listopad 13, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2004 Dzięki, jeden kłopot mniej teraz musze tylko rozkumac dlaczego nie wyszukuje na CD'kach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlody79 Napisano Listopad 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2004 U mnie, podczas instalacji (wersja DVD - może istotne), źle rozpoznaje tryby monitora i włącza X-y z za szybkim odświerzaniem... (Grafika - Radeon 9200, Monitor - Neovo F419) Pozdrawiam Młody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcio15 Napisano Listopad 14, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2004 Wnoszę poprawkę, mechanizm szukania praktycznie nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2004 - mam GNOME - nie mogę odmontować napędów optycznych (po kliknięciu wysuń wyskakuje okienko: "unable to open dev/hdd"), napęd się odmontowuje, ale nie wysuwa A system zaktualizowany? Wydaje mi się, że to wina udev → http://www.redhat.com/archives/fedora-anno...r/msg00006.html Jeśli chodzi o błędy w FC3, to warto zobaczyć te, które mają być popraawione w FC4: https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_b...g.cgi?id=136451 https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_b...g.cgi?id=136450 Aha, jak ktoś zauważy cos nowego i nie ma tego w Bugzilli, to niech to zgłosi - samo się przeciez nie naprawi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Japu Napisano Listopad 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2004 Mi się w ogóle nie podoba nowa Fedorka 3 Miałem ją zainstalowaną tylko trzy dni i wywaliłem. Powróciłem do FC2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcio15 Napisano Listopad 17, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2004 Mi szwankuje rozpoznawanie plików, ustawiłem, dla plików z rozszerzeniem *.sla (to pliki programu Scribus, taki bajer do DTP) domyślną palikację Scribus'a, a gnome otwiera mi w scribusie wszystkie dokumenty tekstowe, no co za shit! żal, że nie pozostali przy poprzedniej metodzierozpoznawania typów bo ta jest kiepska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rpbyc Napisano Listopad 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2004 A u mnie komp przestał się wyłączać :-( Jak miałem FC2 z jądrem 2.6.5 było gut, po wydaniu komendy $ poweroff wyłączał się, teraz ostatnim komunikatem, jaki widzę jest: acpi_poweroff called, czy coś w tym rodzaju, i ... nic. Trzeba chyba będzie obadać konfigurację jądra...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcio15 Napisano Listopad 18, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2004 Nom, bo jądro ma kłopoty z twoim ACPI jak, ma ktoś pomysł dlaczego mi GNOME nie chce przeszukiwać płytek :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjt_world Napisano Listopad 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2004 U mnie nie ma polskich czcionek pod konsola, dziwi mnie to dlatego poniewaz w FC2 mialem bez problemu :/ chyba ze zapomnialem czegos zrobic i dlatego ich nie ma... Mplayer - tnie sie niesamowicie, dzwiek idzie szybciej od obrazu (albo odwrotnie, mniejsza o to) przy ladowaniu napisow wywala mi jakis blad po czym jednak je laduje <moze to przez to ze zachowalem configi z FC2> Skonfigurowalem sambe, wpisalem swoja grupe robocza - chce przegladac siec to FC3 mi wywala komunikat: Nie można znalezc zadnych grup roboczych w twojej sieci lokalnej [?] Jedyne co mi sie jak narazie spodobalo to to ze bez wiekszych problemow udalo mi sie odpalic moja drukarke... ale mimo tego i tak jestem niezadowolony bo powyzsze bledy mnie denerwuja!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcio15 Napisano Listopad 19, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2004 Racja, a ten błąd wyszukiwania ciągle jest mimo aktualizacji pakietó nic, pisze na Bugzille Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shymo Napisano Listopad 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2004 A ja mam taki mały błąd w Kde że odnośnik do Cd-rom ma ustawiony punkt montowania /mnt/cdrom , w cdrom jest zamontowany w media/cdrom. Efeket wiadomy...Co ciekawe w gome jest odnośniki są ok. Analogicznie z floppy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
george Napisano Listopad 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2004 Witam ! A gdzie mozna zaktualizowac Fedorke ? Wiem, ze wysloczylo mi po pierwszym uruchomieniu menu z aktualizacja, ale jakos wylaczylem i teraz chce zaktualizoqwac, gdzie to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Listopad 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2004 @george Czy moze zauważyłeś jaki jest temat wątku? yum update yum upgrade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi