Skocz do zawartości

Spis Błędów Fedory 3

tomcio15

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie nie ma polskich czcionek pod konsola, dziwi mnie to dlatego poniewaz w FC2 mialem bez problemu :/ chyba ze zapomnialem czegos zrobic i dlatego ich nie ma...

Nie namieszałeś czegoś w /etc/sysconfi/i18n? U mnie działa wszystko bez problemu. Wystarczyło zrobić tylko to → http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...findpost&p=7919

Skonfigurowalem sambe, wpisalem swoja grupe robocza - chce przegladac siec to FC3 mi wywala komunikat: Nie można znalezc zadnych grup roboczych w twojej sieci lokalnej [?]

Przeczytaj Release Notes...

Nie namieszałeś czegoś w /etc/sysconfi/i18n?
nie ruszalem nawet tego pliku :/

Troche zdziwilo mnie to ze moge polskie znaki wpisywac,

ALe jak sobie odpale np EKG czy links to zamiast polskich literek sa "?" albo poprostu litera jest pomijana

Relase Notes - sory bo sie nie orientuje co to?

Troche zdziwilo mnie to ze moge polskie znaki wpisywac,

ALe jak sobie odpale np EKG czy links to zamiast polskich literek sa "?" albo poprostu litera jest pomijana

No to musisz w danym programi ustawić, żeby miał I/O w UTF8. Przykładowo elinks działa mi bez problemu, mc też. Czasami trzeba wybrać inny sposób rysowania ramek.

Relase Notes - sory bo sie nie orientuje co to?

Strona startowa Firefoksa/Mozilla/Epiphany/Konquerora :P /usr/share/doc/HTML/index.html lub http://sunsite.mff.cuni.cz/pub/fedora/3/i3...E-NOTES-en.html

Dziekowa gajownik ekg juz dziala z polskimi znakami links jeszcze nie... nie iwem czy tam jest jakas konfiguracja czy cos ale sproboje sie pobawic

wylaczylem w ustawienia I/O w UTF-8 i menu elinksa zaczela pokazywac mi polskie krzaczki (z I/O w UTF-8 byl taki sy na ekranie ze sie tego czytac nie dalo) ale to tylko menu bo po wprowadzeniu url i zaladowniau sie strony dalej nie wyswietla polskich liter albo sa pozniemiane na te same ale bez kropek i ogonkow np: "ż" na "z" albo sa opuszczane albo jest "/"

Wybralem zestaw znakow 8859-2 i juz wszystko wyglada tak jak powinno - jeszcze raz wielkie dzieki gajownik...

teraz czas pobawic sie tnacym mplayerem