electric Napisano Listopad 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2004 Chcąc odmontować CD-ROM albo DVD-ROM jako zwykły user przez usermount wyskakuje mi komunikat: "Brak systemów plików, do których montowania/odmontowywania miałbyś prawo. Skontaktuj się z administratorem". Gdzie można sobie ustawić te prawa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcio15 Napisano Listopad 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2004 heh, wystarczyło poczytać nowe posty http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...?showtopic=2211 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
electric Napisano Listopad 15, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2004 Coś jakoś nie pomogło... udev mam w najnowszej wersji Zmieniłem atrybuty /dev/hdc i /dev/hdd -> ustawiłem UID i GUID i nic... to samo... ustawiłem nawet wszystkim prawo odczytu, a grupie (bo użytkownik już miał) prawo do zapisu. I dalej mi się pojawia komunikat o braku systemów plików, do których montowania miałbym prawo ------------- Już wiem! w pliku /etc/fstab trzeba dodać user przed exec (oczywiście spod (_root'a_ → roota) ORT) -> to nadaje uprawnienia do montowania i odmontowywania plików Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi