Skocz do zawartości

Martwa Fedora 10

Krzysioo

Rekomendowane odpowiedzi

Do dziś byłem szczęśliwym użytkownikiem Fedory 10.

Było tak. Ładuje mi się fedora, wysiadł mi prąd. Włączyłem komputer. Nie załadowało się wszystko do końca. System kazał mi zalogować się jako root i użyć fsck. Zapytał mnie, czy chcę wyczyścić jakiś I-węzeł, który był jakiś nieprawidłowy, zgodziłem się, cośtam usunął, zapytał mnie o kolejny i się zawiesił. Teraz jak go próbuję uruchomić, ten biały pasek przy ładowaniu dojeżdża do końca, po czym zupełnie się zawiesza.

Co mam z tym zrobić? Zależy mi tylko na tym, żeby odzyskać trochę danych.

Do dziś byłem szczęśliwym użytkownikiem Fedory 10.

Było tak. Ładuje mi się fedora, wysiadł mi prąd. Włączyłem komputer. Nie załadowało się wszystko do końca. System kazał mi zalogować się jako root i użyć fsck. Zapytał mnie, czy chcę wyczyścić jakiś I-węzeł, który był jakiś nieprawidłowy, zgodziłem się, cośtam usunął, zapytał mnie o kolejny i się zawiesił. Teraz jak go próbuję uruchomić, ten biały pasek przy ładowaniu dojeżdża do końca, po czym zupełnie się zawiesza.

Co mam z tym zrobić? Zależy mi tylko na tym, żeby odzyskać trochę danych.

a) wciśnij esc podczas ładowania aby zobaczyć tekstowe komunikaty i zobaczyć na czym się zatrzyma

B) uruchom w trybie init 3 - nie będą się ładowały okna - może to one stanowią problem (patrz -> google)

c) uruchom w trybie single user (patrz->google)