Gość Napisano Luty 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2004 Po instalacji windowsa nadpisał mi on MBR, i nie mam jak teraz uruchomić FC1 - jest jakaś opcja, by ją uruchomić? i jak ponownie zapisać bootloadera do MBR? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Luty 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2004 Po instalacji windowsa nadpisał mi on MBR, i nie mam jak teraz uruchomić FC1 - jest jakaś opcja, by ją uruchomić? i jak ponownie zapisać bootloadera do MBR? komenda: linux rescue a potem przeładowanie lilo lub gruba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrVit Napisano Marzec 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2004 Po instalacji windowsa nadpisał mi on MBR, i nie mam jak teraz uruchomić FC1 - jest jakaś opcja, by ją uruchomić? i jak ponownie zapisać bootloadera do MBR? komenda: linux rescue a potem przeładowanie lilo lub gruba z pełnym szacunkiem do Ciebie, Marcyr, ale ten Gość to chyba raczej początkujący, moze szerzej trzeba było odpisać, żeby wiedział, że 'kod: linux rescue' ma wpisać przy bootowaniu komputera z płytki FC ? tak gdybam, możesz mnie nie poprawiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Marzec 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2004 [...] z pełnym szacunkiem do Ciebie, Marcyr, ale ten Gość to chyba raczej początkujący, moze szerzej trzeba było odpisać, żeby wiedział, że 'kod: linux rescue' ma wpisać przy bootowaniu komputera z płytki FC ? tak gdybam, możesz mnie nie poprawiać ano racja, a w sumie to nie wiem co jak tak zdawko odpowiedziałem :mrgreen: nie pamiętam już tej sytuacji .... no ale uzupełniłeś i jest oki a poza tym, liczyłem, iż gość przy ewentualnych późniejszych kłopotach - zarejestruję się na forum - (zawsze to lepiej niż rozmowa z 'cieniem' ) i temat się pociągnie... a w ogóle jeżeli chodzi o linux rescue było już 'szerzej' na forum .... pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi