morg Napisano Luty 18, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2010 Cześć Na bramce internetowej (neostrada, modem Fast800 v 4.00) jest Fedora 12, maskarada, otwarte standardowe porty. Można przeglądać strony www, można sie połączyc z serwerem z wewnątrz sieci i z zewnątrz. Feler taki: Nie można uruchomić strony Millenium Banku ( http://millenet.pl/ ) Ładuje ją, ładuje ładuje, a w końcu załaduje pionową ramkę (O Banku, Relacje inwestorskie, Centrum prasowe ... ) w formie poziomej belki żywcem z edytora tekstu. Spotkailiście się z tym? Ps. Bezpośrednio z Fedory 12 działa, z pośledniego M$ po podłączeniu modemu - też działa, u mnie w firmie ( poprzez jakiegoś Slacka ) - też widać stronę. A łącząc się z wewnątrz sieci domowej poprzez F12 - nie działa. Poinstalowałem na bramce różne javy, ale to bez sensu bo pakiety wpadają przez kabelek na kartę sieciową, sru na iptables, maskarade i juz widac na poślednim systemie strone www. W Banku nie potrafili odpowiedzieć na żadne z moich pytań, jedynie co to SOA nr 1 - u mnie działa. M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zybex_pl Napisano Luty 18, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2010 może to kwestia MTU - zobacz czy możesz sobie zmienić ten parametr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morg Napisano Luty 18, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2010 może to kwestia MTU - zobacz czy możesz sobie zmienić ten parametr MTU na ppp0 jest ustawione na 1470, na eth0 jest ustawione na 1500. - Moge zmienic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zybex_pl Napisano Luty 18, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2010 może nie wyraziłem sie precyzyjnie - zobacz czy można regulowac mtu na bramce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arabski Napisano Luty 18, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2010 Jest taka opcja: clamp-mss-to-pmtu Zerknij -> http://return.dnsalias.net/wiki/index.php/...trady#Maskarada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morg Napisano Luty 19, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2010 Jezeli regulowanie MTU jest poprzez parametr clamp-mss-to-pmtu to bede dopiero mogl sprawdzic jutro. OT Wcielo mi polske znaki -------------------------------- Wlasnie skonfigurowalem bramke na podstawie waszych postow. Dziekuje za pomoc. M. -------------------------------- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi