Saddamus Napisano Listopad 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2004 Mam takie pytanko, bo coś google mi pomóc nie mogą, albo ja nie potrafie szukać. Czy cała konfiguracja repozytoriów dla yuma ogranicza się do yum.conf? Zainstalowałem FC3 z obrazu płytki DVD na twardzielu, chciałem przekonfigurować yum.conf tak, aby pakiety systemowe oraz wszystkie inne pobierało z serwera, ale skopałem to i yum nie działa. Z tego co się domyślam potrzebuję takiej konfiguracji, jaką mają userzy, którzy robili update z FC2 do FC3 przez yum. Jeśli ktoś mógłby wkleić tu swój wypasiony yum.conf oraz skierować mnie do jakichś polskich informacji na temat konfigu tego instalatora, byłbym bardzo dźwięczny. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Listopad 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2004 Może zdecydujesz sie inaczej. Też dzisiaj po zainstalowaniu chciałem zupdatować przez yuma ale trwało to wieki, stawał, przerywał a jak ściągnął to nie zainstalował - zrobiłem to ręcznie. W międzyczasie ściągnąłem apt-get dla FC3 i jeszcze przez niego doinstalowalem pare rzeczy poczynając od synaptica a na mplayerze kończąc. Repezytorium (na razie jedno) było gratis w apt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saddamus Napisano Listopad 15, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2004 wielkie dzięki, zaoszczędziłbym kilka lat życia, gdybym wiedział, że zanim wpiszę apt-get install, trzeba zrobić apt-get update, ale cóż...repozytorium jest świetne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Listopad 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2004 Moje repozytoraia dla apta: http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...indpost&p=12183 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi