orrik Napisano Marzec 1, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2010 Witam Swego czasu sieć w której jest mój DSL znalazł się na liście SORBS. Poprawiłem moje dns-y i wysłałem to TPSA maila po którym mieli przekierować revdns na mój serwer. Czy może mi ktoś powiedzieć jak sprawdzić czy już zostało to wykonane ? Pozdrawiam Orrik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Marzec 1, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2010 wejdź na dnsbl.sorbs.net i wpisz ip do sprawdzenia. Poza tym revdns z dnsbl nie ma nic wspólnego, widocznie źle skonstruowałeś żądania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orrik Napisano Marzec 2, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2010 Witam Z tego co wiem to ma. Mój DSL (raczej cały zakres sieci ) trafił do sorbsa bo tpsie nie che się załatwić sprawy jak należy. Dlatego potrzebuje przekierowania revDNS (a to załatwić mogę jedynie w tspa) na mój serwer. Mając to moge wyrejestrowć się z SORBS - a może się mylę ? Pozdrawiam Orrik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Marzec 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2010 Może i tak Odpowiadając na pytanie z postu 1: http://www.kloth.net/services/nslookup.php Z listy query name wybierz PTR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi