Gość Zuk87 Napisano Listopad 17, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2004 Witam Instalacja wszystkich RPM'ow na moim systemie przebiega bezproblemowo, niestety odinstalowc ich juz nie moge.Za kazdym razem jest cos takiego rpm -e --nodeps aMule-2.0.0-rc7_fc2.i586.rpm błąd: pakiet aMule-2.0.0-rc7_fc2.i586.rpm nie jest zainstalowany To jest przyklad, a dzieje mi sie tak z kazdym RPM'em. Moze ktos spotkal sie z czyms takim?? Mam jeszcze jeden problem: chce zainstalowac sterowniki do NVIDI, naciskam "Ctrl + Alt + F1", loguje sie jako root wpisuje telinit 3 i system sie zwiesza podczas uruchamiania uslug,ktore domyslnie mam ustawione jako wylaczone. Na FC2 robilem tak i nie bylo rzadnego problemu. Ma ktos pomysl czym to jest spowodowane?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ro-X Napisano Listopad 17, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2004 gdy odinstalowujesz rpm nie podajesz juz numeru pakietu ani rozszerzenia. wpisz tak: rpm -e --nodeps aMule łapiesz? a co do tego problemu z przechodzeniem do init 3... tez tak mialem i poradzilem sobie bardzo prosto w konsoli jako rot wpisuje init 3 i gdy system "zawiesza sie" przy wylaczaniu tych uslug wciskam Alt+F1. i juz ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Listopad 17, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2004 gdy odinstalowujesz rpm nie podajesz juz numeru pakietu ani rozszerzenia. wpisz tak: rpm -e --nodeps aMule łapiesz? Dziala. Problemy rozwiazane.Wielkie dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi