Jusko Napisano Czerwiec 29, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2010 Witam. Zainteresowałem się aplikacją gpk-service-pack (z paczki gnome-packagekit-extra). Z tego co widziałem w tutorialu, program powinien zrobić sobie jako normalny user kopię paczek w systemie (w /home). Niestety u mnie wyrzuca komunikat: Nie można zapisać pliku: Utworzenie pliku "/var/lib/PackageKit/system.package-list.GRD0EV" się nie powiodło: Brak dostępu OK, no to trzaskam aplikację z roota. Tyle, że program wisieć może pół godziny i wieki tworzyć tę listę (konsola nie zwraca żadnych komunikatów). Używał ktoś tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olllga.d Napisano Czerwiec 29, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2010 User nie utworzy nic w /var/lib (za małe uprawnienia, właściciel i grupa to root) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Czerwiec 29, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2010 User nie utworzy nic w /var/lib (za małe uprawnienia, właściciel i grupa to root) Tyle to ja przez te lata z Linuksem to się nauczyłem Chodzi o to, że tworzone jest to jako zwykły user, zapis do home. Ja tak nie mogę, natomiast jako root program zaczyna wisieć w bezczynności, konsola nie zwraca monitów, więc nie wiem co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi