el_bigos Napisano Listopad 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2004 posiadam: fedora core 2 (jak na raie:)),jajko 2.6.8 obsługę ntfs za pomocą apt ściągnąłem i skompilowałem jądro 2.6.9 i nie mam obsługi ntfs kiedy chcę zainstalować rpm aby obsługiwał ten format wyskakuje komunikat, ze już jest zainstalowany, kiedy chcę podmontować partycję ntfs pisze, że jądro nie obsługuje tego systemu plików, kiedy chcę odinstalować (rpm -e) pisze, że nie jest zainstalowany taki pakiecik, podejrzewam, że chodzi o bzdurę, ale ja jak na razie nic na ten temat nie znalazłem z góry dzięki pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ro-X Napisano Listopad 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2004 a czy podczas konfiguracji nowego jajka wlaczyles obsluge ntfs? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_bigos Napisano Listopad 18, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2004 tak jak mówiłeś na gg, jądro kompiluje się przez apt z jakąś standartową kompilacją czy czeka mnie ponowna kompilacja i do tego ręczna? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ireq Napisano Listopad 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2004 Moze przekompiluj jeszcze jadro wedlug tego przepisu >>TUTAJ<< niestety po angielsku, oraz przeczytaj...budowanie zrodel kernela na glownej stronie. Podejrzewam ze po prostu zainstalowales jadro z paczki przez apt-a i moze nie ma wkompilowanej obslugi NTFS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_bigos Napisano Listopad 21, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2004 witam,sposób, który jest podany w linku,jest ok,tylkko , że ja mam nast ępującaą sytuację:Po zainstalowaniu FC@pierwotnie miałem kernela 2.6.5, którego zaraz po instalacji "podniosłem" za pomocą apt do 2.6.8, a teraz zrobiłem to samo do 2.6.9. W /usr/src/linux mam katalog linux -2.6.5.1 czyli to stare. I tu rodzi się pytanie,gdzie znajduje się jądro 2.6.9 po ściągnięciu i kompilacji przez apt? pozdrawiam jakby co 2683969 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ireq Napisano Listopad 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2004 Tego zrodla w FC3 nie ma a odpowiedz jest >>>TUTAJ<<< Aaa sorki masz FC2 ale to tak samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi