dandi Napisano Październik 15, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2010 Witam, Zrobiłem sobie wirtualną sieć uzywając VMWare'a(NAT). Kazda maszyna ma hostanme jednak maszyny sie widzą tylko poprzez pingi na IP. Żeby się widziały poprzez hostname'y muszę postawić sobie serwer DNS i utworzyć wpisy, wiadomo... ale moje pytanie jest takie czy da się prościej to zrobić w wirtualnym środowisku bez stawiania DNS'a. Czy w ramach interfejsu VMNet8 można np: tylko podetytwoć jakiś plik i bedzie działać? Dzięki, Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neometal Napisano Październik 15, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2010 ale moje pytanie jest takie czy da się prościej to zrobić w wirtualnym środowisku bez stawiania DNS'a. Czy w ramach interfejsu VMNet8 można np: tylko podetytwoć jakiś plik i bedzie działać? Dzięki, Daniel Nie znam za bardzo VMware więc nie wiem czy ma jakiś mechanizm symulujący DNS. Jeśli nie bym po prostu w /etc/hosts wpisał IP i nazwę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Październik 18, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2010 dnsmasq - idealny do takich zastosowań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi