DEMON Napisano Luty 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2004 mam pytanie za kazdym razem jak odpalam lina to mam coraz mniej miejsca na dysku - czy moze jest jakis proces lub demon co zapisuje jakies informacje i co zatym idzie zajmuje mi miejsce na twardym dziekuje za informacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sparky Napisano Luty 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2004 nie piszesz jak szybko ginie to miejsce na dysku... tmp? logi systemowe? sparky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMON Napisano Luty 27, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2004 no tak srednio 3-4 mb - a mozesz mi powiedziec gdzie sa skladowane loga i tmp ktore mozna spokojnie wywalic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tidnab Napisano Luty 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2004 he logi masz w /var/log wpisz: du -hs /var/log i ci pokaze ile zajmuja. To samo sie tyczy innych katalogow. du -hs /* - pokaze ci ile zajmuja wszystkie glowne katalogi, po ponownym uruchomieniu sprawdz jeszcze raz i zobacz ktory katalog zajmuje wiecej miejsca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sparky Napisano Luty 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2004 helogi masz w /var/log... ...a pliki tymczasowe w /tmp jak slusznie mowi tidnab - zerknij na mozliwosci polecenia du (disk usage) sparky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMON Napisano Luty 27, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2004 o dzieki panowie cenne informacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi