loks Napisano Listopad 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2004 Jestem nowym uzytkownikiem Fedora2 i chce sieprzesiascna (_linuxa_ → Linuksa) ORT, ale mam mizerne doswiadczenie z tym systemem. W zwiazku z tym mam pytanie jak instalowac nowe programy: czy za pomoca rpm czy kompilacji zrodla. Jezeli rpm to jaki program i jak poprawnie kompilowac/instalowac zrodla(komendy do tar, gz, bz2 itd.)? Jakie pakiety sa potrzebne, aby wiekszosc programow chodzilo? Co to jest repozytorium i do czego sie to uzywa i jak? Wiem ze to sa banalne pytania, ale prosze o pomoc Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saddamus Napisano Listopad 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2004 tu znajdziesz wszystkie odpowiedzi na swoje pytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Listopad 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2004 ... Wiem ze to sa banalne pytania, ale prosze o pomoc ... Zadaj sobie chociaż minimum trudu i popatrz trochę wyżej - jest tam taki pasek -> Strona główna, ...Porady; znajdziesz tam mnóstwo interesujących Cię informacji. Wiekszość odpowiedzi na Twoje pytania jest już też na forum - wystarczy użyć właściwie przycisku 'szukaj'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi