Skocz do zawartości

J2re.*...rpm

najemnik

Rekomendowane odpowiedzi

Zainstalowalem aptem pakiet j2re i mozilla-j2re

We wtyczkach w konquerorze dopisane zostalo automatycznie kilka sciezek (/usr/lib/jre - wszystkie inne to podkatalogi)

we wczytanych wtyczkach wykrytych przez konquerora nie ma libjavaplugin_oji.so

Moze wiec jawa suna spakowana nie zawiera w prawie 60MB jakiejs wtyczk8i , albo apt i inne nie dopisaly czegos (nie jestem w stanie uruchomic zadnego apletu javy

W fc2 po podobnej instalacji javy nie mialem klopotow (FC3 z upgradu aptem)

Czy ktos mnie oswieci gdzie znajde odpowiedni plugin , moze po prostu nie szukam tam gdzie trzeba ?

(chce jave spaczkowana i juz - suna nigdy nie lubilem , blackdown zainstalowany dziala , ale nie jest spaczkowany , a ja sie uparlem ze jesli fc to tylko z paczek w 100% - wywalilem blackdowna i usiluje skonfigurowac spaczkowanego suna , ale cos mi nie idzie)

Prosze o pomoc .

Pozdrawiam

Sytuacja wyglada tak :

1 Po instalacji fc2 z plytki dvd zainstalowalem blackdowna - dzialalo wszystko

2. Odinstalowalem blackdowna i zainstalowalem sun (z repo) - dziala

3. Zupgradowalem system aptem do fc3 i java nie dzialala

4 Odinstalowalem pakiet z java sun i ponownie zainstalowalem (wersje tym razem z repo fc3) - nie dziala (pluginy sa widziane i wykrywane przez konquerora)

5. Zainstalowalem wersje blackdown - nie dziala (pomimo dowiazania symbolicznego w pluginach /usr/lib/mozilla-1.73/plugin do pluginow z /usr/java/j2re*/plugin/mozilla - konqueror nawet nie wykryl wtyczki mimo iz podalem mu sciezki do /usr/java/j2re*/plugin.. oraz do pluginow mozilli)

6 Z java suna jest to samo :(

Od czasu zmiany na fc3 mozilla zamiast wczytywac aplet javy zamyka sie

Na FC3 nie udalo mi sie ruszyc javy w zaden znany mi sposob (na dysku mam tez mdk - java blackdown dziala bez problemow)

Ktos mi moze pomoc ?

Instaluje j2re-1_4_2_06-linux-i586-rpm.bin (we wszystkich wariantach zmienialem tez prawo wykonywania /usr/java wlaczajac nawet rekursywne)

Dzieki za pomoc i pozdrawiam

Witam, mam podobna sytuację , tyle że zainstalowaną jave 1.5.0 (sun), za jednym razem gdy uruchamiam firefoxa to wszystko działa, a za drugim firefox sie wiesza i javy nie wykrywa.