stadi Napisano Marzec 3, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2011 Witam! Mam problem, otóż po zainstalowaniu xamppa i przeedytowaniu w config.inc.php tego: $cfg['Servers'][$i]['password'] = '123'; (wpisałem tylko 123) Nie da się zalogować pod adresem http://localhost/phpmyadmin/ Wyskakuje coś takiego: Błąd MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja #1045 - Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES) A poniżej: phpMyAdmin próbował połączyć się z serwerem MySQL, a serwer odrzucił połączenie. Powinieneś sprawdzić nazwę hosta, nazwę użytkownika i hasło w pliku config.inc.php i upewnić się, że odpowiadają one informacjom danym przez administratora serwera MySQL. Co mam zrobić, bo w żaden sposób nie potrafię tego naprawić Pozdro! PS: Dodam, że kiedyś nie miałem takich problemów zaraz po instalacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Marzec 3, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2011 Bez komentarza... Hasło do bazy oczywiście takie ustawiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stadi Napisano Marzec 4, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2011 Napisałem - hasło ustawiłem jako "123" i nie działa... więc może ktoś pomoże? na pewno nie ja jeden mam ten problem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Marzec 4, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2011 Nie chcę się kłócić, ale napisałeś, że zmieniłeś w konfigu tylko, ale w bazie nie, więc jak to w końcu jest bo się zgubiłem... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi