fiman Napisano Marzec 11, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2011 Problem rozwiazany funkcja sync() nie dziala pod linuxem dano mi zla podpowiedz. Temat do kasacji. Witam, Taki programik mi sie zapetla i nie mam pojecia co zrbilem zle. <code> #include<iostream> using namespace std; int main() { int zmienna; while(!(cin>>zmienna)) //dopóki strumien jest w stanie bledu -> dopóki podawane sa bledne dane { //ew komunikat bledu cin.clear(); //kasowanie flagi bledu strumienia cin.sync(); //kasowanie zbednych znaków z bufora cout <<"zle\n"; cout <<zmienna; } cout <<"dobrze\n" <<"zmienna to "<< zmienna <<"\n"; return 0; } </code> Jak wpisze litere to wypisuje: zle 1234252 (jakies cyfry zaleznie od wpisanego ciagu liter) Czy to mozliwe zeby funkcje clear i sync mi nie dzialaly? Mam zaktualizowanego gcc-c++. Moze powinienem dodac cos w kompilacji, bo uzywam tylko g++? Problem rozwiazany funkcja sync() nie dziala pod linuxem dano mi zla podpowiedz. Temat do kasacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi